HannaGo: een financieel plan opmaken made easy!

Een van de vele stappen die starters moeten doorlopen voor ze hun zaak openen, is een financieel plan (businessplan) opstellen. Hoe pak je dat aan zonder veel tijd en geld te verliezen? Éline Grégoire en Martin Grégoire vertellen waarom hun online oplossing HannaGo de perfecte tool is voor kandidaat-ondernemers.

"Het financieel plan is een wettelijke verplichting voor wie een bedrijf opricht en een onmisbaar element om bankiers, investeerders of partners te overtuigen", vertelt Éline, marketingverantwoordelijke bij Hanna Solutions. "Maar het plan is ook cruciaal om ervoor te zorgen dat een project levensvatbaar is. Al te veel zelfstandigen investeren hun hart en ziel in hun bedrijf zonder ervan te kunnen leven of steken zich daarbij diep in de schulden. Vaak is dat omdat ze het financiële luik van hun toekomstige business niet voldoende geanalyseerd hebben, door bijvoorbeeld te lage prijzen te hanteren waardoor ze geen winst maken."

Financiële uitdagingen onder controle krijgen

Martin, Business Development Manager bij Hanna Solutions: "Met HannaGo kunnen ook minder cijfergerichte ondernemers een goed financieel plan opstellen. Je moet dit plan opstellen vóór de opstart van je bedrijf, en niet enkel om een wettelijke verplichting na te leven. HannaGo is trouwens ook erg handig voor andere soorten van projecten, bijvoorbeeld de aankoop van een nieuwe verkooptoonbank voor een winkel."

Hoe werkt HannaGo?

Martin: "Een loon, investeringen, financiering, prijzen van producten en diensten, vaste kosten enz. De gebruiker beantwoordt via ons onlineplatform eenvoudige vragen die op een gestructureerde manier alle financiële aspecten dekken. De tool geeft een analyse van de rentabiliteit van het project, en dus van de levensvatbaarheid, en dat door verschillende scenario's te testen. Vervolgens wordt het financieel plan opgesteld, met een balans en verwachte resultatenrekeningen. En indien nodig kan de gebruiker aanpassingen doen om zijn bedrijfsstrategie te verfijnen, zoals prijs en concept".

Intuïtief, betrouwbaar en nauwkeurig

Een bijkomende troef: HannaGo is zowel eenvoudig als nauwkeurig. "De tool werkt supervlot, met bijvoorbeeld een uitlegvideo op elk scherm, geautomatiseerde berekeningen, onder meer voor de loonlasten of voor de btw, een presentatie van de resultaten in een rechtstreeks begrijpelijke visuele vorm ...", voegt Éline eraan toe. "Die gebruiksvriendelijkheid gaat gepaard met een grote nauwkeurigheid: het financiële plan dat HannaGo opstelt, voldoet letterlijk aan alle wettelijke voorschriften van het Wetboek van Vennootschappen."

Makkelijker en goedkoper

"Een financieel plan opstellen met HannaGo is makkelijker dan met Excel, dat toch al enige expertkennis vraagt hiervoor. Het is ook goedkoper dan een boekhouder: de gratis versie laat al toe om de rentabiliteit van een project te analyseren. En met het volledige abonnement kan je vanaf 40,5 euro per maand of 240 euro per jaar een compleet financieel plan opstellen", besluit Éline. 

Wilt u makkelijk uw financieel plan opstellen met HannaGo? Als starter en klant van BNP Paribas Fortis profiteert u van een exclusief voordeel: 15% korting op uw abonnement door de code BNPPF te gebruiken. Hier vindt u meer informatie

HannaGo – Hanna Solutions bv, Boulevard Emile de Laveleye 107, 4020 Luik, België – BTW BE 0440.336.052 – RPR Luik